Werken in een Thomashuis

Gedreven door zorgondernemerschap

Het zorgkoppel stelt hun eigen team samen. Deze teamleden delen de visie van Thomashuizen. Doordat het een klein team is heerst er een rust en gemoedelijkheid die nodig is om de bewoners te begeleiden in hun dagelijkse leven.

Ondanks deze manier van aanpak wordt een continue kwaliteitscontrole gevoerd en kan het zorgkoppel steeds bij de koepel (vzw Vrienden van Thomas en Thomashuizen België) terecht voor professionele ondersteuning, opvolging en advies. Werken in een Thomashuis is werken met het hart op de juiste plaats en een gezonde portie goesting om erin te vliegen.
Minstens één persoon van het zorgkoppel heeft ervaring met de doelgroep. Daarnaast hebben ze bij voorkeur allebei affiniteit met begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking.

Zij kunnen met de dynamiek van het zorgondernemerschap en échte betrokkenheid zelf hun Thomashuis uitbouwen. Van het inrichten van de woning, selecteren van medewerkers, samenstellen van de bewonersgroep tot het organiseren van activiteiten en nog zoveel meer.

Samen met de ouders/vertegenwoordigers kunnen ze écht het verschil maken voor de bewoners.

Klein team van medewerkers

Zonder goede medewerkers kan het zorgkoppel niet functioneren. Zij zullen medewerkers aanwerven om zich te laten ondersteunen in de zorg voor de bewoners maar ook voor de huishoudelijke taken en het onderhoud. Zoals in elk goed klein bedrijf ontstaat er een (h)echt team dat precies weet wat het moet doen en dat ook in staat is beslissingen te nemen.

Kortom, ook voor medewerkers geldt dat zij veel vrijheid krijgen maar tegelijkertijd ook veel verantwoordelijkheid op zich nemen.
Trudy is een echte zorgprofessional die jarenlang bij instellingen heeft gewerkt. Totdat één van haar bewoners naar een Thomashuis ging. "Van het een kwam het ander en ik ben op gesprek gegaan bij Jacqueline en Wim. Wat een verademing was dat: het ging niet over procedures en angst, maar om mogelijkheden en vrijheid. Geen eindeloze rapportages, maar goed kijken wat onze bewoners nodig hebben. De kwaliteit is er wat mij betreft alleen maar beter op geworden. Noteren wat belangrijk is en verder veel kijken wat ze nodig hebben en hoe het met ze gaat. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar als ik terugdenk aan mijn tijd in de instelling, dan is er een wereld van verschil. Hier heb ik echt het gevoel dat ik er toe doe en dat ik een echte bijdrage lever aan het welzijn van onze bewoners. Het voelt eigenlijk als één grote familie".
Medewerker Thomashuis

Onze vacatures

Deel je de visie van de Thomashuizen? Wil je meebouwen aan een liefdevolle en veilige omgeving voor de bewoners? Heb je het hart op de juiste plaats? Hou je van ondernemen? Ben je op zoek naar een andere manier van leven? Dan gaan we graag in gesprek met jou!

Thomashuis Keerbergen

Voor het Thomashuis in Keerbergen zijn we op zoek naar een zorgkoppel! Klaar voor een nieuwe uitdaging? Aarzel dan niet ons te contacteren.

Interesse en meer weten?

We zijn steeds bereikbaar via e-mail voor al je vragen.

vzw Vrienden van Thomas
Frans van Schoorstraat 9/1
9200 Dendermonde

Telefoon
0460 96 00 00 
E-mail
info@vriendenvanthomas.be